Gratis Horeca vacatures plaatsen

Vacature F & B manager


Functie:
F & B manager
Dienstverband:
Full-time doorlopend
Ingangsdatum:
01.05.2016
Naam:
Jeroen Meppelink
Bedrijf:
Sems Leeuwarden
Provincie:
Friesland
Website:
www.semsleeuwarden.nl
Telefoon:
0582162214

Bedrijfsleider / Maître Sommelier (M/V)

Je beschikt over goede leiderschapskwaliteiten, je hebt een passie voor eten en drinken, en je weet als geen ander unieke ervaringen te creëren.

Als bedrijfsleider overzie jij alle taken die het restaurant tot een daverend succes maken. Samen met het team houd jij toezicht en bewaak je de kwaliteit en service. Je bent het voorbeeld voor het gehele team; je zorgt ervoor dat de gasten optimaal kunnen genieten van hun bezoek aan sems. Als verantwoordelijke voor de bediening stuur je het bedienend personeel aan en je motiveert hen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de indeling van het restaurant, een prettige ontvangst van de gasten en eveneens het bedienen van de gasten. Je heb een goed overzicht, ziet waar dingen misgaan en hebt het vermogen om problemen op te lossen. Als bedrijfsleider stem je alle werkzaamheden optimaal af met de chef-kok en zijn team. Daarnaast maak je ook deel uit van het MT en rapporteer je direct aan de eigenaar.
Als maître sommelier beschik je over heb je kennis van wijnen om ook de taken van sommelier uit te voeren. Het beheren van de wijnvoorraad en denk mee over wijn spijs combinaties. Samen met de chef en het keukenteam denk je mee over wijzigingen op de menukaart en zorg je voor het optimaliseren van de kennis van het bedieningsteam.
Als bedrijfsleider zal je de email beantwoorden, offertes schrijven, partij besprekingen doen en de dagelijkse financiële administratie bijhouden. Bovendien denk je na over speciale acties en promoties.
Profiel
Als geschikte kandidaat voor deze vacature:
• heb je minimaal MBO niveau 4 / HBO werk- en denkniveau;
• en bij voorkeur een SVH leermeester diploma;
• ben je in het bezit van een wijncertificaat
• beschik je over minimaal 2 jaar ervaring met leidinggeven, opstellen van roosters en planningen;
• kun je hoofdzaken van bijzaken onderscheiden; (of ben je goed in staat prioriteiten te stellen)
• heb je een gastvrije instelling;
• en oog voor detail, voor zowel het product, de gasten, als je medewerkers;
• een ware passie voor eten en drinken;
• heb je bij voorkeur vakinhoudelijke kennis van samenstellen en het beheren van de wijnvoorraad;
• werk je actief mee aan het maximaliseren van het resultaat/omzet;
• heb je vloeiende kennis van de Nederlandse en Engelse en bij voorkeur Duitse taal
Sems biedt een fulltime functie met marktconforme arbeidsvoorwaarden en een passende beloning. Je komt te werken in een jong en dynamisch team.
Na een voorselectie word je mogelijk uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en een meeloopdag.
Ben jij enthousiast om samen met ons de volgende stap te zetten in de toekomst? Laat ons weten waarom jij onze nieuwe bedrijfsleider / maître sommelier bent! Stuur ons je motivatie en CV naar info@semsleeuwarden.nl. De sollicitatie wordt in vertrouwen behandeld.