Gratis Horeca vacatures plaatsen

Vacature Chef Kok


Functie:
Chef Kok
Dienstverband:
Full-time doorlopend
Ingangsdatum:
01.05.2013
Naam:
Adinda Boon
Bedrijf:
Coaching Solutions
Provincie:
Brabant
Website:
www.coachingsolutions.nl

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het organiseren, delegeren en controleren van alle werkzaamheden die betrekking hebben op de keuken en de spoelkeuken. U bent verantwoordelijk voor de foodorganisatie, foodbudgetten, foodpresentatie, de keuken, koks, keukenhulpen en de afwassers. U bent mede verantwoordelijk voor de aansturing van het bedienend personeel.

Onze opdrachtgever heeft thematisch ingerichte ruimten zoals een gemoedelijk eetcafe met dynamisch terras midden in het centrum van de stad, en een moderne feestzaal geschikt voor particuliere markt en voor bedrijfsevenementen van 40 tot 200 personen.

Het goedlopend eetcafe werkt met een lunchkaart, dinerkaart en wisselende maandkaart en staat bekend om de goede kwaliteit, creativiteit van maaltijden en de professionaliteit en flexibiliteit van de medewerkers. In het bedrijf zijn circa 40 personen werkzaam, alsmede mensen op oproepbasis.

Taken:

De Chef-kok geeft leiding aan het keukenpersoneel. De coördinatie van de dagelijkse gang van zaken in de keuken is zijn verantwoordelijkheid. Hij verdeelt de taken over het keukenpersoneel en bewaakt de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden. Hierbij geeft de Chef-kok instructies en aanwijzingen. Belangrijk is dat hij toeziet op de naleving van de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Hiernaast stelt de Chef-kok mede de menukaart samen en voert het inkoopbeleid van de keuken uit: hij maakt inkoopplannen en bestelt tijdig de benodigde ingrediënten. Overdag worden de voorbereidingen voor het maken van de gerechten getroffen. ’s Avonds zorgt de Chef-kok er samen met de overige koks voor dat de gerechten bereid en op tijd aan de gasten geserveerd worden. Het bewaken van deze doorstroom is ook een van zijn verantwoordelijkheden.
Een ander belangrijk aspect van het werk van de Chef-kok is financieel beheer. Hij stelt begrotingen voor de keuken samen en verdeelt budgetten over de keukenafdelingen.

Tevens maakt en ziet hij toe op de voortgang van afdelingsplannen. Tot slot draagt hij zorg voor de uitvoering van het personeelsbeleid. Hij bepaalt hoeveel personeel er nodig is en zorgt voor voldoende bezetting. De Chef-kok werkt mee aan de selectie en het inwerken van nieuwe medewerkers.

U moet kennis hebben van:
Warenkennis;
Hygiëne en HACCP regelgeving;
Kooktechnieken;
Inkoopprijzen van gerechten;

Ervaring:
Men moet minimaal 8 jaar als zelfstandig kok ervaring opgedaan hebben.
Leidinggeven aan teams > 12 personen

U dient tet beschikken over de volgende technische vaardigheden:
Keuken- en kooktechnieken.
Werking keukenapparatuur.

Scholing:
Leerlingstelsel aangevuld met relevante cursussen.
MBO (niveau 4) Gespecialiseerd Kok / Leidinggevende Keuken

Belangrijke persoonlijke eigenschappen voor deze functie zijn:
Improvisatievermogen;
Stressbestendigheid;
Verantwoordelijkheidsgevoel;
Positieve instelling;
Natuurlijk overwicht;
Flexibel;
Bereid om avonden en weekenden te werken.

Wij bieden:
Werken in een dynamisch en enthousiast team
Salaris marktconform

Heeft u iteresse en voldoet u aan de gevraagde eisen? Stuur uw sollicitatiebrief en CV naar adinda@coachingsolutions.nl o.v.v. Chef-Kok 130215