ZZP Kok aanmelden

 

Kok inschrijven kan hier!

 

ZZP Kok worden

1. Inschrijven bij Koksonline.
Koksonline is een ZZP-koks plansysteem waar je kansen kan krijgen om opdrachten in te vullen.
Via een inschrijving bij Koksonline sluit je je aan bij een gezelschap ZZP koks waar meerdere bedrijven gebruik van maken, je vergroot je kans op opdrachten. Zekerheid kunnen we niet geven maar nagenoeg elke kok die zich heeft ingeschreven heeft meerdere opdrachten ontvangen via Koksonline of één van haar partners.

2. Wanneer is de tijd rijp om ZZP Kok te worden.
Er is er maar één die het antwoord weet op die vraag en dat ben je zelf.
Koks worden ZZP'er om uiteenlopende redenen. De grote gemene deler is ongetwijfeld het verlangen naar vrijheid, afwisseling en zelfontplooiing.

Een afgeronde opleiding en ruime ervaring in verschillende bedrijven is een voorwaarde om te kunnen slagen als ZZP kok.
Koks met een specialisatie hebben vaak een streepje voor, denk aan: patisserie, a la carte koks, wijnkennis, dieetkoks, HACCP certificaat, keukenmanagement, leermeesters en docenten.
Een niet te onderschatten kwaliteiten waarover je dient te beschikken zijn goede contactuele vaardigheden en flexibiliteit.

3. Schrijf je in bij de kamer van koophandel
Zonder inschrijving KvK kunnen we je niet opnemen in ons platform.

4. De Belasting, BTW nummer en modelovereenkomst.
BTW nummer.
Nadat je jezelf hebt aangemeld bij de belastingdienst als startend ondernemer, ontvangt je o.a. een aangifte omzetbelasting. Als eenmanszaak bestaat je BTW nummer uit je Sofinummer gevolgd door B01
De Verklaring Arbeidsrelatie is per 01 mei 2016 komen te vervallen en wordt vervangen door een modelovereenkomst. Tijdens je inschrijving krijg je meer info hier over.

5. Verzekeringen
Verzekeringen zijn voor de risico's die je niet zelf kunt dragen.
Sluit op zijn minst een bedrijfsaansprakelijkheid verzekering af, dat kost de wereld niet en dekt je in tegen een eventuele schade die je aanbrengt bij 'een' opdrachtgever. Naast een bedrijfsaansprakelijkheid verzekering is het mogelijk om een arbeidsongeschiktheid verzekering en of ziektekostenverzekering af te sluiten. Dat is bijzonder prijzig, je kan ook zelf sparen.

6. Zorg dat je je zaken voor elkaar hebt.
Van een ondernemer wordt verwacht dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn zaken, wij gaan hier dus geen kant en klaar recept presenteren om ZZP kok te worden.
Toch een aantal belangrijke tips:
Laat zien wie je bent, zorg voor visitekaartjes, briefpapier, een eigen website is leuk maar email is onmisbaar.

Kok inschrijven kan hier!