zzp koks koksonline



Wil je uitleg over ZZP kok worden klik hier


Let op!
Om teleurstellingen te voorkomen, zonder:

- Koksopleiding.
- KvK inschrijving.
- Relevante ervaring.
Kunnen we je helaas niet inschrijven.
10 aaneengesloten cijfers
   
straat en huisnummer
spatie wordt automatisch tussengevoegd
   
   
  code uit afbeelding


 






































































Terug naar het formulier

ZZP Kok worden

1. Inschrijven bij Koksonline.
Koksonline is een Freelance / ZZP koks plansysteem waar je grote kans maakt, en kansen krijgt om opdrachten binnen te halen.
Via een inschrijving bij Koksonline sluit je je aan bij een gezelschap ZZP koks waar meerdere bedrijven gebruik van maken, je vergroot je kans op opdrachten. Zekerheid kunnen we niet geven maar nagenoeg elke kok die zich heeft ingeschreven heeft meerdere opdrachten ontvangen via Koksonline of één van haar partners.

2. Wanneer is de tijd rijp om ZZP Kok te worden.
Er is er maar één die het antwoord weet op die vraag en dat ben je zelf.
Koks worden ZZP'er om uiteenlopende redenen. De grote gemene deler is ongetwijfeld het verlangen naar vrijheid, afwisseling en zelfontplooiing.

Een afgeronde opleiding en ruime ervaring in verschillende bedrijven is een voorwaarde om te kunnen slagen als ZZP kok.
Koks met een specialisatie hebben vaak een streepje voor. Denk aan: patisserie, a la carte koks, wijnkennis, dieetkoks, HACCP certificaat, keukenmanagement, leermeesters en docenten.
Niet te onderschatten kwaliteiten waarover je dient te beschikken zijn goede contactuele vaardigheden en flexibiliteit.

3. Schrijf je in bij de kamer van koophandel
Veel Freelancers schrijven zich in als cateringbedrijf of als culinair adviseur, danwel culinaire dienstverlening.

4. De Belasting, BTW nummer en modelovereenkomst.
BTW nummer.
Nadat je jezelf hebt aangemeld bij de belastingdienst als startend ondernemer, ontvangt je o.a. een aangifte omzetbelasting. Als eenmanszaak bestaat je BTW nummer uit je Sofinummer gevolgd door B01

De Verklaring Arbeidsrelatie is per 01 mei 2016 komen te vervallen en wordt vervangen door een modelovereenkomst. Tijdens je inschrijving krijg je meer info hier over.

 

5. Verzekeringen
Verzekeringen zijn voor de risico's die je niet zelf kunt dragen.
Koksonline is van mening dat ondernemers ervoor zorgen dat ze de risico's niet op anderen afwentelen, je kan bij voorbeeld denken aan de "WA catering polis"
Naast je ziektekostenverzekering is het mogelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

6. Zorg dat je je zaken voor elkaar hebt.
Van een ondernemer wordt verwacht dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn zaken.
Wij gaan dus hier ook geen kant en klaar recept presenteren om ZZP kok te worden.

Toch een aantal belangrijke tips;
Laat zien wie je bent, zorg voor visitekaartjes, briefpapier, een eigen website is leuk maar email is onmisbaar.

Contracten.
Om zaken en verhoudingen tussen ZZP kok en opdrachtgever duidelijk te houden vind Koksonline het een must om gebruik te maken van de freelance overeenkomsten. Tevens bevestigen deze overeenkomsten het ondernemerschap.
We gaan er vanuit dat ZZP koks eigen overeenkomsten maken, via jouw online account kan je echter ook een persoonlijke freelance overeenkomst uitprinten.

Factureren.
Zorg dat je facturen aan de wettelijke eisen voldoen.
Verplicht zijn:
1. Doorlopende factuurnummers.
2. BTW nummer (Bij buitenlandse opdrachten ook het BTW nummer van je opdrachtgever, je KvK Nr. en datum)
3. Stuur bij je factuur een kopie van je VAR en een geldig legitimatiebewijs mee.


Terug naar het formulier